MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Türkiye Dağcılık Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında, gelecek aydan itibaren iki yıl içinde toplam 400 bin öğretmene ‘doğa yürüyüşü’ eğitimleri verilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Ersan Başar ile öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla MEB Başöğretmen Salonu’nda iş birliği protokolü imza töreni gerçekleştirildi. Boyacı, “Eğitimi öğretimin sınırlarının dışında, yaşamın içerisinde yeniden tarifleme konusunda gayret göstermeye çalıştık. Temel amacımız aslında okullarımızı bir yaşam alanı olarak yeniden inşa etmek, yapılandırmak” dedi. Bu doğrultuda Boyacı, ilk adımı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile atarak, Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Türkiye Oryantiring Federasyonu ile bir yola çıktıklarını belirti.
20 BİN ÖĞRETMEN İÇİN EĞİTİMLER HAZİRANDA BAŞLIYOR
Boyacı, bu çerçevede içerik ve etkinlik kitaplarının hazırlandığını, aynı zamanda online olarak da tüm öğretmenlerin hizmetine açılacağını, İOS ve Android işletim sistemine sahip cep telefonlarından erişebilir olacağını söyledi. Boyacı şöyle devam etti:
“Öğretmenlerimizle ilgili mesleki gelişim programlarımıza bu protokolle beraber yeni iki tane etkinliğimizi katıyoruz. Bu çerçevede eğitici eğitimleri düzenleyeceğiz. Eğitimlerin tamamı uygulamalı, etkinlik temelli olacak. Pilot uygulama olarak başladığımız bu süreç içerisinde haziran döneminden itibaren yaklaşık 10 bin öğretmenimizi oryantiring, 10 bin öğretmenimizi de doğa yürüyüşü için yetiştireceğiz.
Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof.Dr.Ersan Başar ise çalışmada öncelikle akademisyen ve öğretmenlerle birlikte sağlam bir altyapının oluşturulduğunu söyledi. Geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmek için sporun alt tabana yayılması gerektiğini anlatan Başar, “Erken yaşlarda sporu uygulamalı olarak tanıtacağız. Yani sınıflardan çıkarak doğada öğreneceğiz” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da etkinliğin sonunda bahçeye çıkarak, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden Selçuk, şunları söyledi:
“Fiziksel aktivite bu tür zihinsel işlemlerle birleşince gerçekten çocuklarımızın gelişimi açısından çok işlevsel oluyor. Fiziksel aktivitesi zayıf, az olan çocuklarımızın ne tür problemler yaşadığını gerek çocuk hastalıkları uzmanları, gerek psikologlarımız, pedagoglarımız çok net olarak ifade ediyor. Bundan dolayı çocuklarımızın daha fazla hareket etmesi, hareket ederken de organize bir biçimde, belirli stratejileri kurarak çalışmalar yapmasının ayrı bir değeri var. O açıdan hem Oryantiring hem Dağcılık Federasyonumuzla yaptığımız bu çalışmayı çok değerli buluyoruz. Bunun bütün Türkiye’de yaygınlaşması için de gereken her türlü hazırlık çalışmalarını sürdürüyoruz.”
Bir Yorum
Birol Sazak
Verilecek bu eğitimlere tdf yaz kış yürüyüş lideri belgesine sahip kişiler dahil edilmeli ve bu kişilerede tdf nin önem değer vurgusu yapılmış olur. Bu tdf belgeli yürüyüş liderleri tdf görrvlendirmesi ile kendi bölge ve şehirlerinde öğretmenlere ve isteyenlere yürüyüş eğitimi vermeli.